Author Topic: Uploading MP4 problem  (Read 6278 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mrmwla

  • Pre-Newbie
  • Posts: 1
    • View Profile
Uploading MP4 problem
« on: March 18, 2005, 08:10:43 AM »
On attempting to upload mp4 files, I get this error message:
     "INVALID TYPE FILE -- mp4 application/octet-stream"


I think I have everything configured correctly:

1. ADDED TO upload_definitions.php :
         $mime_type_match['mp4'] = array("video/mp4");

2. PHP upload_max_filesize = 20MB

3. Server has mp4 MIME type defined

Any ideas. I've searched the forum for "MP4", but not a single item was found!

Thanks

Offline Jan

  • Administrator
  • 4images Guru
  • *****
  • Posts: 5.024
    • View Profile
    • 4images - Image Gallery Management System
Re: Uploading MP4 problem
« Reply #1 on: March 18, 2005, 09:54:44 AM »
The error message shows you that your mp4 file has the following mime-type:

Code: [Select]
application/octet-stream
You need this in upload_definitions.php

Code: [Select]
$mime_type_match['mp4'] = array("video/mp4", "application/octet-stream");
Jan
Your first three "must do" before you ask a question:
1. Forum rules
2. FAQ
3. Search

Offline WeZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Uploading MP4 problem
« Reply #2 on: January 09, 2007, 02:50:46 AM »
Hi Jan,

could you please give me the text i would place into the MP4.html template as a copy of the wmv or any other ones do not work.

Kind Regards,
Wesley.

Offline WeZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Uploading MP4 problem
« Reply #3 on: January 09, 2007, 09:15:44 AM »
Hi Jan, V@no & Others...

Just an update - i found a script on the net and my mp4.html now looks like this:

Code: [Select]
<!-- Template file for MP4 Movies  -->
<object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" codebase="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" width="320" height="195">
<param name="src" value="{media_src}">
<param name="autoplay" value="true">
<param name="controller" value="true"><embed height="195" pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download/" src="{media_src}" type="video/quicktime" width="320" controller="true" autoplay="true">
</object>

It now can play mp4 files, but it buffers the entire file and does not give any controls to start or stop the file...

Were Nearly Nearly there - so close!!

Ciao
WeZ


Offline WeZ

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
    • View Profile
Re: Uploading MP4 problem
« Reply #4 on: January 09, 2007, 09:44:09 AM »
Hello All,

OK, i think i've resolved a working mp4.html for you to embed uploaded MP4 Files to your site...

Here is the Code:

Code: [Select]
<!-- Template file for MP4 Movies  -->
<object classid="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" width="320" height="256" codebase="http:www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab">
<param name="SRC" value="{media_src}">
<param name="CONTROLLER" value="TRUE">
<param name="AUTOPLAY" value="TRUE">
<param name="CACHE" value="TRUE">
<param name ="SaveEmbedTags" value="true">
<embed
src="{media_src}"
width="320" height="256"
controller="TRUE"
autoplay="TRUE"
cache="TRUE"
SaveEmbedTags ="true"
type="video/quicktime"
pluginspage="http://www.apple.com/quicktime/download/">
</embed>
</object>

Have Fun...

Ciao
WeZ

Offline Sumale.my

  • Addicted member
  • ******
  • Posts: 1.786
  • Neverdie
    • View Profile
Re: Uploading MP4 problem
« Reply #5 on: September 29, 2019, 02:50:48 PM »
The error message shows you that your mp4 file has the following mime-type:

Code: [Select]
application/octet-stream
You need this in upload_definitions.php

Code: [Select]
$mime_type_match['mp4'] = array("video/mp4", "application/octet-stream");
Jan

$mime_type_match
['mp4'] = array("video/mp4""video/mp""application/octet-stream");