Author Topic: [MOD]4images slideshow (süper)  (Read 18265 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
[MOD]4images slideshow (süper)
« on: June 12, 2008, 11:36:50 AM »
Değerli 4images resim galerisi mudavimleri sevgili mübtediler sizlerle bir modife daha paylaşmayı murad ettim ve bir çok hatalarıyla boğuşarak da sonunda çözdüm ve sizinle de paylaşmak istedim...Bu modu hazırlayan deejay_ de teşekkür ediyoruz...
Resim galerinizde her kategori için slide show yaptırmak istiyosanız sadece 10 dknızı alıcak bir işlem yapalım...
Hazırsanız buyrun :
1: dosyayı bu adresden indirelim: http://www.the-deejay.com/downloads/


indirilen dosyada her nekadar nereye ekleneceği belirtilmiş olsa bile tekrar paylaşayım:

slideshow.php >> ana dizine atalım
install_slideshow.php >> ana dizine atalım
slideshow.sql >> ana dizine atalım
categories_slideshowII.inc >> ana dizine atalım

indirilen dosyada içinde slideshow.js bulunan script klasörünü ana dizine atalım

slideshow_settings.php >> /admin klasörüne
transitions_de.html >> /admin klasörüne
transitions_en.html >> /admin klasörüne
*.gif resimleri >> /admin/images klasorune

admin_slideshowII.inc >> /lang/turkce klasorune
main_slideshowII.inc >> /lang/turkce klasorune
admin_slideshowII.inc >> /lang/turkce klasorune
main_slideshowII.inc >> /lang/turkce klasorune

slideshow.html >> /templates/kendi teman/




2: aşağıdaki kodları

 
Code: [Select]
//-----------------------------------------------------
//--- Slideshow changes -------------------------------
//-----------------------------------------------------
function openslideshow(url,window_width,window_height,new_window) {
  if (new_window == 2 || new_window == 1) {
    var width_avail = screen.availWidth-15;
    var height_avail = screen.availHeight-60;
    var width_full = screen.width;
    var height_full = screen.height;

    // Callculate the spaces from left and top to center the new window:
    var left_space = ((width_avail - window_width) > 0) ? parseInt((width_avail - window_width) / 2) : 0;
    var top_space = ((height_avail - window_height) > 0) ? parseInt((height_avail - window_height) / 2) : 0;
    if (new_window == 2) {
      window_width = width_avail;
      window_height = height_avail;
      left_space = 0;
      top_space = 0;
      url += "&maw="+(window_width-97)+"&mah="+(window_height-194)+"&msw="+width_full+"&msh="+height_full;
    } // if complete picture (whole window)

    slideshow_window = window.open(url,"slideshowwindow","resizable=yes,dependent=yes,hotkeys=no,location=no,menubar=no,scrollbars=yes,status=yes,toolbar=no,width="+window_width+",height="+window_height+",left="+left_space+",top="+top_space+"");
  } // if new_window
  else {
    window.location.href=url;
  } // else new_window
} // openslideshow
 

yeni bir editorde  .js yapıp kaydedip anadizindeki /script dosyasının içine atın..
3:/templates/temanız/header.html de bu kodu bulalım
Code: [Select]
<link rel="stylesheet" href="{template_url}/style.css" />altına bunu ekleyin:
Code: [Select]
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="{template_url}/../../scripts/4images.js"></script>

3.1: bu kodu bulup silelim :
Code: [Select]
function opendetailwindow() {
    window.open('','detailwindow','toolbar=no,scrollbars=yes,resizable=no,width=680,height=480');
  }

4: /templates/default/categories.html de bu kodu bulalım :
Code: [Select]
<td align="right" valign="bottom">{upload_button}</td>bunla değişelim :
Code: [Select]
<td align="right" valign="bottom">{upload_button}{slideshow_button}</td>5:/admin/index.php de bu kodu bulalım
Code: [Select]
show_nav_option($lang['nav_general_settings'], "settings.php?action=modifysettings");altına bunu ekleyelim :
Code: [Select]
show_nav_option($lang["nav_slideshow_settings"], "slideshow_settings.php?action=modifysettings");6:/categories.php de bu kodu bulalım:
Code: [Select]
  $upload_button = "<a href=\"".$upload_url."\"><img src=\"".get_gallery_image("upload.gif")."\" border=\"0\" alt=\"\" /></a>";
}
Altına bu kodu ekleyelim :

Code: [Select]
//-----------------------------------------------------
//--- Slideshow changes -------------------------------
//-----------------------------------------------------
require ("categories_slideshowII.inc");
7:/lang/turkce/admin.php de en sonda <? de once bu kodu ekleylım

Code: [Select]
//-----------------------------------------------------
//--- Slideshow Settings ------------------------------
//-----------------------------------------------------
require("admin_slideshowII.inc");



8:/lang/turkce/main.php <? de once bu kodu ekleylım
Code: [Select]
//-----------------------------------------------------
//--- Slideshow Settings ------------------------------
//-----------------------------------------------------
require("main_slideshowII.inc");






Not: son olarak arkadaşlar eğer bunları yaptığınızda hata verirse ki hem  sistemin 1.7.4de hemde .1.7.6 da denedim hata verdi - çalışması için :

slideshow.php de bu kodu bulalım :
Code: [Select]
."FROM ".IMAGES_TABLE." i,  ".CATEGORIES_TABLE." c "
       ."LEFT JOIN ".USERS_TABLE." u ON (".get_user_table_field("u.", "user_id")." = i.user_id) "
       ."WHERE i.image_active = 1 AND i.cat_id = $cat_id AND c.cat_id = i.cat_id "
       ."ORDER BY i.image_name ASC" ;
bunla değişelim :
Code: [Select]
$sql = "SELECT i.image_id, i.cat_id, i.user_id, i.image_name, i.image_description, i.image_keywords, i.image_date, i.image_active, i.image_media_file, i.image_thumb_file, i.image_download_url, i.image_allow_comments, i.image_comments, i.image_downloads, i.image_votes, i.image_rating, i.image_hits".$additional_sql.", c.cat_name".get_user_table_field(", u.", "user_name")."
       FROM (".IMAGES_TABLE." i,  ".CATEGORIES_TABLE." c)
       LEFT JOIN ".USERS_TABLE." u ON (".get_user_table_field("u.", "user_id")." = i.user_id)
       WHERE i.image_active = 1 AND i.cat_id = $cat_id AND c.cat_id = i.cat_id
       ORDER BY i.image_name ASC";
kafanıza takılanları sorabilirsiniz
Dilnüvaz...
Orginal post: http://www.4homepages.de/forum/index.php?topic=7257.0thanks lots deejay_  it is very good mod...

Örnek : http://www.nuvanda.net/k-istanbul-fotograflari-133-bogaz-manzaralari-134.htm  girip slideshow butonuna basın


 

 
« Last Edit: June 12, 2008, 10:59:19 PM by DilnüvaZ »

Offline YagmuR

  • Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #1 on: July 04, 2008, 03:11:35 PM »
Tskler, denemedim ilk firsatta uygulayacagim. Sevgilerimle

Offline balabanow

  • Pre-Newbie
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #2 on: July 29, 2008, 12:29:56 PM »
arkadasim su indirilecek linki tam olarak verirsen sevinirim.

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #3 on: July 29, 2008, 05:46:24 PM »
arkadasim su indirilecek linki tam olarak verirsen sevinirim.
sitelerinde değişmeler yapmışlar http://www.the-deejay.com/mambo/component/option,com_docman/task,doc_details/gid,7/Itemid,134/

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #4 on: August 09, 2008, 01:05:45 AM »
gece 2 :) inş yarin deneyecem saol dostum

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #5 on: August 11, 2008, 01:34:37 PM »
Dediklerinizi aynen uyguladım hocam lakin , slayt butonuna basdığımda hiç bir link aktif olmuyor.Sadece resim gibi gözüküyor... NAsıl halledebilirim sizce

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #6 on: August 29, 2008, 06:51:49 PM »
ilerleme kaydettim bu sefer basınca yeni sayfada açılıyor fakat , sayfa bulunamıyor.resim göstermiyor*  acaba bu sorun neden ?

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #7 on: August 29, 2008, 08:15:15 PM »
ilerleme kaydettim bu sefer basınca yeni sayfada açılıyor fakat , sayfa bulunamıyor.resim göstermiyor*  acaba bu sorun neden ?
http://www.4homepages.de/forum/index.php?topic=7257.0
kardeş sen bu ingilizce kısmından aynı hatayı yaşanyanlar var mı yok mu dıye incele bende bır bakayım sorunun kaynağına.

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #8 on: August 30, 2008, 01:36:17 AM »
Code: [Select]
yeni bir editorde  .js yapıp kaydedip anadizindeki /script dosyasının içine atın..
buradaki  .js   ,   4images.js olması lazım sanırım.Bi kontrol edermisin Dilnüvaz ;)

hala yapamadım kafayı yemek üzereyim :)

niçin resim göstermiyor.

dilnüvaz senin sitenin de  /script/4images.js  sine baktım benim ki ile aynı ondada hata yok. Niçin bu hatayı veriyor :(   orjinal post dada yazdım hayırlısı bakalım.

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #9 on: August 30, 2008, 01:45:20 AM »
Dilnüvaz bu arada şuna da dikkat ettim . Senin sitede slayt ekranında
http://www.nuvanda.net/slideshow.php?action=slideshow&cat_id=16   bu url çıkarken

benim kinde bu çıkıyor.
http://www.pembedeniz.com/slideshow.php?action=slideshow&cat_id=7&maw=912&mah=484&msw=1024&msh=768

Yani " &maw=912&mah=484&msw=1024&msh=768 " bu bölüm fazladan çıkıyor :)

gördüklerimi yazıyorum yardımcı olman için işi kolaylaştırmaya çalışıyorum

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #10 on: August 30, 2008, 11:52:47 AM »
Orginal posta yazdığını okudum.header.html ye yanlış kodları koymuşsun sanırım.. Bu kodlar header.html ye değil 4images.js e ye koyulmalı... header.htlml için 3:/templates/temanız/header.html de bu kodu bulalım
Code: [Select]
<link rel="stylesheet" href="{template_url}/style.css" />altına bunu ekleyin:
Code: [Select]
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="{template_url}/../../scripts/4images.js"></script>

3.1: bu kodu bulup silelim :
Code: [Select]
function opendetailwindow() {
    window.open('','detailwindow','toolbar=no,scrollbars=yes,resizable=no,width=680,height=480');
  }


ya 1.7.6 da denemiştim hata vermişti şu değişikliği yapmıştım düzelmişti :


slideshow.php de bu kodu bulup :
Code: [Select]
."FROM ".IMAGES_TABLE." i,  ".CATEGORIES_TABLE." c "
       ."LEFT JOIN ".USERS_TABLE." u ON (".get_user_table_field("u.", "user_id")." = i.user_id) "
       ."WHERE i.image_active = 1 AND i.cat_id = $cat_id AND c.cat_id = i.cat_id "
       ."ORDER BY i.image_name ASC" ;
bunla değişelim :
Code: [Select]
$sql = "SELECT i.image_id, i.cat_id, i.user_id, i.image_name, i.image_description, i.image_keywords, i.image_date, i.image_active, i.image_media_file, i.image_thumb_file, i.image_download_url, i.image_allow_comments, i.image_comments, i.image_downloads, i.image_votes, i.image_rating, i.image_hits".$additional_sql.", c.cat_name".get_user_table_field(", u.", "user_name")."
       FROM (".IMAGES_TABLE." i,  ".CATEGORIES_TABLE." c)
       LEFT JOIN ".USERS_TABLE." u ON (".get_user_table_field("u.", "user_id")." = i.user_id)
       WHERE i.image_active = 1 AND i.cat_id = $cat_id AND c.cat_id = i.cat_id
       ORDER BY i.image_name ASC";




Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #11 on: August 30, 2008, 02:21:40 PM »
Orginal posta yazdığını okudum.header.html ye yanlış kodları koymuşsun sanırım.. Bu kodlar header.html ye değil 4images.js e ye koyulmalı... header.htlml için 3:/templates/temanız/header.html de bu kodu bulalım
Code: [Select]
<link rel="stylesheet" href="{template_url}/style.css" />altına bunu ekleyin:
Code: [Select]
<script language="JavaScript" type="text/javascript" src="{template_url}/../../scripts/4images.js"></script>

3.1: bu kodu bulup silelim :
Code: [Select]
function opendetailwindow() {
    window.open('','detailwindow','toolbar=no,scrollbars=yes,resizable=no,width=680,height=480');
  }


ya 1.7.6 da denemiştim hata vermişti şu değişikliği yapmıştım düzelmişti :


slideshow.php de bu kodu bulup :
Code: [Select]
."FROM ".IMAGES_TABLE." i,  ".CATEGORIES_TABLE." c "
       ."LEFT JOIN ".USERS_TABLE." u ON (".get_user_table_field("u.", "user_id")." = i.user_id) "
       ."WHERE i.image_active = 1 AND i.cat_id = $cat_id AND c.cat_id = i.cat_id "
       ."ORDER BY i.image_name ASC" ;
bunla değişelim :
Code: [Select]
$sql = "SELECT i.image_id, i.cat_id, i.user_id, i.image_name, i.image_description, i.image_keywords, i.image_date, i.image_active, i.image_media_file, i.image_thumb_file, i.image_download_url, i.image_allow_comments, i.image_comments, i.image_downloads, i.image_votes, i.image_rating, i.image_hits".$additional_sql.", c.cat_name".get_user_table_field(", u.", "user_name")."
       FROM (".IMAGES_TABLE." i,  ".CATEGORIES_TABLE." c)
       LEFT JOIN ".USERS_TABLE." u ON (".get_user_table_field("u.", "user_id")." = i.user_id)
       WHERE i.image_active = 1 AND i.cat_id = $cat_id AND c.cat_id = i.cat_id
       ORDER BY i.image_name ASC";





dostum üstte slideshow.php de değiştir dedigin kod slideshow.php içinde öyleydi, senin değiştirmeni istedigin kodu (1. kodu) yazdım , slide showda benim footer gözüktü ama üstte DB hatası verdi.Sanırım orayla ilgili bi sorunum var :)

HATA 
Code: [Select]
DB Error: Bad SQL Query: SELECT i.image_id, i.cat_id, i.user_id, i.image_name, i.image_description, i.image_keywords, i.image_date, i.image_active, i.image_media_file, i.image_thumb_file, i.image_download_url, i.image_allow_comments, i.image_comments, i.image_downloads, i.image_votes, i.image_rating, i.image_hits, c.cat_name, u.user_name FROM 4images_images i, 4images_categories c LEFT JOIN 4images_users u ON (u.user_id = i.user_id) WHERE i.image_active = 1 AND i.cat_id = 2 AND c.cat_id = i.cat_id ORDER BY i.image_name ASC
Unknown column 'i.user_id' in 'on clause'

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: [MOD]4images slideshow (süper)
« Reply #12 on: September 04, 2008, 02:07:48 PM »
cakotr: bu konuya bakarsan database sorununu halledersın sanıırm burda V@no nun anlattıklarını yaparsan sorunun gider bildiğim kadarıyla: http://www.4homepages.de/forum/index.php?topic=10184.15

 

Post your comments here