Author Topic: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?  (Read 12853 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Don4t3llo

  • Pre-Newbie
  • Posts: 9
    • View Profile
Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« on: September 03, 2008, 06:00:31 PM »
Merhabalar...


site : http://www.nuvanda.net/

Dilnuvaz'ın sitesi sanırım bu sitede Yeni imajlar bölümü var ana sayfada 12 resim var ve her sayfa yenilendiğinde değişiyor acaba biz bunu nasıl yaparız ?

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« Reply #1 on: September 03, 2008, 06:38:07 PM »
Merhabalar...


site : http://www.nuvanda.net/

Dilnuvaz'ın sitesi sanırım bu sitede Yeni imajlar bölümü var ana sayfada 12 resim var ve her sayfa yenilendiğinde değişiyor acaba biz bunu nasıl yaparız ?
merhabalar hoş geldınız...
Eğer ana sayfada çıkan resimlerin yeni resimler olmasını istemıyor sitenizdeki resimlerden olmasınımı ve her zaman değişmesinimi istiyorsunuz ozaman
index.php'de bukodu bulun :
Code: [Select]
ORDER BY i.image_date DESCbu kodla değişin tamamdır

Code: [Select]
ORDER BY RAND() Artık sitenizde yeni resimler yeni her değişiminde farklı resimler çıkacaktır...
******************************************


Eğer  anasaydaki resim sayısının artmasını istiyorsan :


Ftp de ındex.php dosyası vardır.Once bunun bır yedeğini alın. Ardından ftp den pcye aldıkdan sonra içinde şu kodları bulun :
Code: [Select]
$additional_sql = "";
if (!empty($additional_image_fields)) {
  foreach ($additional_image_fields as $key => $val) {
    $additional_sql .= ", i.".$key;
  }
}
Sonrada bunu bulun :
Code: [Select]
$sql = "SELECT i.image_id, i.cat_id, i.user_id, i.image_name, i.image_description, i.image_keywords, i.image_date, i.image_active, i.image_media_file, i.image_thumb_file, i.image_download_url, i.image_allow_comments, i.image_comments, i.image_downloads, i.image_votes, i.image_rating, i.image_hits".$additional_sql.", c.cat_name".get_user_table_field(", u.", "user_name")."
        FROM (".IMAGES_TABLE." i,  ".CATEGORIES_TABLE." c)
        LEFT JOIN ".USERS_TABLE." u ON (".get_user_table_field("u.", "user_id")." = i.user_id)
Bu ıkı kod arasında kısa bı yazı var sılın hepsini ve onun yerıne bu alttaki yazıyı ekleyın :

Code: [Select]
$num_new_images = 8;
$config['image_cells'] = 4;
Eğer çift değil dört sıra olmasını istiyorsanız

Code: [Select]
$num_new_images = 16;
$config['image_cells'] = 4;
yapın
sonrada ftpye atın

işlem başarıyla sonuçlanmıştır

Offline Don4t3llo

  • Pre-Newbie
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« Reply #2 on: September 03, 2008, 08:22:18 PM »
merhabalar hoş geldınız...
Eğer ana sayfada çıkan resimlerin yeni resimler olmasını istemıyor sitenizdeki resimlerden olmasınımı ve her zaman değişmesinimi istiyorsunuz ozaman
index.php'de bukodu bulun :
Code: [Select]
ORDER BY i.image_date DESCbu kodla değişin tamamdır

Code: [Select]
ORDER BY RAND() Artık sitenizde yeni resimler yeni her değişiminde farklı resimler çıkacaktır...




Ben bu kısmı yaptıgımda şöyle bir hata veriyor


An unexpected error occured. Please try again later.

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/sitem/public_html/sitem/includes/db_mysql.php on line 116


ne yapmam gerekiyor?

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« Reply #3 on: September 03, 2008, 10:03:59 PM »
http://www.4homepages.de/forum/index.php?topic=10184.15
 burda belirtilenleri yaparsanız sanırım sorununuz kalmaz

Offline Don4t3llo

  • Pre-Newbie
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« Reply #4 on: September 04, 2008, 06:22:18 PM »
http://www.4homepages.de/forum/index.php?topic=10184.15
 burda belirtilenleri yaparsanız sanırım sorununuz kalmaz

gönderdiğin bu linkte : http://www.4homepages.de/forum/index.php?topic=10184.15

ilk sayfada şöle yazıyor resmini çektim



resimde ilk sıradakini ara bulduktan sonra onun altındakini ekle demek istiyor..

Ama bende direk alttaki var yani replace with yazan kısım var yani değiştirmeme gerek yok gene hata alıyorum?

Acaba başka bi yerde bir hata olabilirmi yada siz o dosyaları verebilirmisiniz gerekli dosyaları yani

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« Reply #5 on: September 04, 2008, 06:28:59 PM »
Bu sorun MySQL server error olması lazım bundan dolayı hostunuzla irtibata geçin..

Offline Don4t3llo

  • Pre-Newbie
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« Reply #6 on: September 04, 2008, 06:40:36 PM »
Bu sorun MySQL server error olması lazım bundan dolayı hostunuzla irtibata geçin..

peki genede teşekkürler

Offline abdullah

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« Reply #7 on: August 10, 2009, 10:05:53 AM »
çok güzel mod.

ben anasayfamda cok resim gösteriyorum bunu yaptım ancak yeni eklediklerimide sabit en üstünde bir sıra halinde gösterebilirmiyim altınada bu modda gosterilen resimler olsa

Offline asir3434

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
    • Araba Resimleri
Re: Bu sitedeki gibi nasıl yapabilirim?
« Reply #8 on: September 25, 2009, 09:41:52 PM »
Çok güzel mod olmuş ellerine sağlık denedim çalışıyor.
Klasaraba.com En Klas Araba Galerisi