Author Topic: [MOD] Resimleri Puzzle yapma  (Read 20687 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
[MOD] Resimleri Puzzle yapma
« on: August 29, 2008, 03:01:22 PM »
4images sitelerimizi biraz daha renklendirmek için sizlere KurtW ‘nin modu olan puzzle modunu anlatmaya calisacagim.Modu kendi siteme kurdum , gayet guzel calisiyor.
Lafi uzatmadan anlatmaya baslayayim …

Modumuz mozilla , Explorer ve opera da calisiyor
Destekledigi turler : jpg, gif, png
KurtW nin soyledigine gore butun 4images versiyonlarinda calisiyormus.Ben 1.7.6 versiyonunda denedim.

Sitenize kurmadan once denemek icin http://www.pembedeniz.com/r-manzara-resimleri-8-mukemmel-bir-yer-873.html

Modu indirmek icin : http://4images.malediven-bilder.de/details.php?image_id=123

****************
   Indirdiginiz zipli dosyanin icinde ;
puzzle.php
templates/default/puzzle.html
templates/default/puzzle_popup.html
templates/default/images/puzzle_on.gif
templates/default/images/puzzle_off.gif

   … bunlar olacak.Bunlari kendi 4image nize atiniz.Yani ;
puzzle.php  yi ana dizine
puzzle.html ve puzzle_popup.html  i kendi kullandiginiz template in icine
puzzzle_on.gif ve puzzle_off.gif i template nizin icindeki images klasorune atiniz.

****************
Degisiklik yapacagimiz dosyalar
   details.php
   lang/your language/main.php
   templates/default/header.html
   templates/default/details.html
****************

Simdi kodlarda degisiklik yapmaya baslayalim.(degisiklik yapacaginiz kodlarin bi kopyasini almayi unutmayiniz ! )

Ana dizinde ki  “ details.php “ yi acalim

ARA = 
Code: [Select]
$clickstream .= $image_name."</span>";BU KODDAN SONRA ASAGIDAKİ KODU EKLE =
Code: [Select]
//###################Start MOD Puzzle #########################
  if ($user_info['user_level'] >= USER) {
  $puzzle_button_popup = "<a href=\"".$site_sess->url(ROOT_PATH."puzzle.php?image_id=".$image_row['image_id']."&popup=1")."\" onclick=\"opendetailwindow()\" target=\"detailwindow\"><img src=\"".get_gallery_image("puzzle_on.gif")."\" border=\"0\" /></a>";
  $puzzle_button = "<a href=\"".$site_sess->url(ROOT_PATH."puzzle.php?image_id=".$image_row['image_id']."&popup=0")."\"><img src=\"".get_gallery_image("puzzle_on.gif")."\" border=\"0\" /></a>";
   } else {
  $puzzle_button = " <img src=\"".get_gallery_image("puzzle_off.gif")."\" border=\"0\" alt=\"\" />";
  $puzzle_button_popup = " <img src=\"".get_gallery_image("puzzle_off.gif")."\" border=\"0\" alt=\"\" />";
   }
//############ End MOD Puzzle  ########################

****************************
yine details.php de

ARA =
Code: [Select]
"clickstream" => $clickstream,BU KODDAN SONRA ASAGIDAKI KODU EKLE =
Code: [Select]
//#################Start MOD Puzzle  ##################
    "puzzle_button" => $puzzle_button,
    "puzzle_button_popup" => $puzzle_button_popup,
//########### End MOD Puzzle  ########################


*************************************

lang/turkce/main.php  bu kodu ac

BUL =
Code: [Select]
?>
BUNDAN ONCE ASAGIDAKI KODU EKLE =

Code: [Select]
//-----------------------------------------------------
//--- Puzzle Box -----------------------------------
//-----------------------------------------------------
$lang['puzzlebox_fadein_fadeout'] = "<a href='#' onclick='showTbl()'>Fade in / fade out puzzlebox</a><br />Have fun ;-)";
$lang['puzzle_parts'] = "Puzzle parts:";
$lang['puzzle_generate'] = "Generate puzzle";
$lang['puzzle_error'] = "Error ... No image file";
$lang['puzzle_finish'] = "Congratulations... Finished";

****************************

templates/default/header.html nu kodu ac   ( Ben bu degisikligi yapmadim )

BUL =
Code: [Select]
window.open('','detailwindow','toolbar=no,scrollbars=yes,resizable=no
ASAGIDAKI KOD ILE DEGISTIR
Code: [Select]
window.open('','detailwindow','toolbar=no,scrollbars=yes,resizable=yes
***************************************

templates/default/details.html    bu kodu ac


Simdi burada iki ayarimiz var istege gore , isterseniz puzzle oyununu aynı pencerede isterseniz farkli bir popup pencerede actirabilirsiniz.

AYNI pencerede actirmak icin =

Code: [Select]
{lightbox_button}  bu kodu  bul
Code: [Select]
{puzzle_button} &nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp; {lightbox_button}    bu kodla yer degistirin

FARKLI bir pencerede actirmak icin

Code: [Select]
{lightbox_button}  bu kodu
Code: [Select]
{puzzle_button_popup} &nbsp;&nbsp; &nbsp;&nbsp; {lightbox_button}    bu kodla yer degistirin


*********************************

Ayriyeten puzzle ayarlarini felan asagidaki kodlardan yapabilirsiniz. ( Ben uygulamadim )

templates/default/puzzle.html  bu kodu aciniz

ARA =

   
Code: [Select]
top = GetRndNum(200, 500);
    left = GetRndNum(250, 850);

veya    templates/default/puzzle_popup.html

ARA=

   
Code: [Select]
top = GetRndNum(130, 440);
    left = GetRndNum(150, 580);


Haydi hayirli olsun ! Elimden geldigince anlatmaya calistim insallah anlasilir olmustur.Kolay gelsin…

Kurt
http://4images.malediven-bilder.de
Pembedeniz
http://pembedeniz.com







Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: [MOD] Resimleri Puzzle yapma
« Reply #1 on: August 29, 2008, 03:05:26 PM »
ellerine sağlık kardeş ... gorsel açıdan çok hoş bir mod... nice paylaşımlarının devamını beklerim... webmaster arkadaşların her birinde çok farklı bilgiler olduğu kesin bunları paylaşarak çok daha ilerletebiliriz...

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: [MOD] Resimleri Puzzle yapma
« Reply #2 on: August 29, 2008, 03:08:04 PM »
Tesekkurler Dilnuvaz !
 insallah dostum paylasmak guzeldir , zaman zaman yapariz bu tur anlatimlari elimizden geldigince ...

Offline Harputlum

  • Pre-Newbie
  • Posts: 6
  • Arabalar
    • View Profile
    • Arabalar
Re: [MOD] Resimleri Puzzle yapma
« Reply #3 on: September 10, 2008, 11:15:55 AM »
Paylaşım için teşekkürler. Güzel olmuş.

Offline fovist

  • Pre-Newbie
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: [MOD] Resimleri Puzzle yapma
« Reply #4 on: March 26, 2009, 10:25:01 PM »
Selamlar. Paketin içinde puzzle.php dosyası yok malesef. Ben kendi çabamlarımla modu çalıştırmayı denedim ama puzzle sayfasında hatalar çıktı  :?

Offline x23piracy

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 420
    • View Profile
    • FHG
Re: [MOD] Resimleri Puzzle yapma
« Reply #5 on: October 14, 2010, 08:45:32 PM »
Hi,

i think this is one of kurt's no more available mod's
and the attachment here was deleted?


Greetz X23

Don't trust in md5 it's unsafe change your 4i galerys password hash algorythm! second pw db field, create new hashes over some time, deny old hash. Help members that cry, send informationen mail to the rest. Camouflage new pw hash in cookie. Done!

--(◔̯◔)--

 

Post your comments here