Author Topic: Rastgele resim kocaman.yeni resimler kocaman..SORUN  (Read 7011 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Rastgele resim kocaman.yeni resimler kocaman..SORUN
« on: August 08, 2008, 05:51:50 PM »
Arkadaşlar bir kaç gündür 4images ile uğraşıyorum.Arkadaşlar sorunum şu , örnegin bir resim yüklüyorum 600*800 , bu resim random image oldugunda da aynı boyutta oluyor.Tabi buda sayfa yapısını maf ediyor.Ayrıca aşagıdaki yeni resimlerdede aynı sorunu yaşıyorum.Çok düzensiz bir sayfa yapım oluyor.Şuan sistemi öğrenme aşamasındayım.20 gün sonra 4images ile sağlam bir site kurmayı planlıyorum.
   Sorunumu daha iyi anlamak için çalışma siteme bakabilirsiniz arkadaşlar. www.pembedeniz.com

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Rastgele resim kocaman.yeni resimler kocaman..SORUN
« Reply #1 on: August 08, 2008, 10:58:46 PM »
Arkadaşlar bir kaç gündür 4images ile uğraşıyorum.Arkadaşlar sorunum şu , örnegin bir resim yüklüyorum 600*800 , bu resim random image oldugunda da aynı boyutta oluyor.Tabi buda sayfa yapısını maf ediyor.Ayrıca aşagıdaki yeni resimlerdede aynı sorunu yaşıyorum.Çok düzensiz bir sayfa yapım oluyor.Şuan sistemi öğrenme aşamasındayım.20 gün sonra 4images ile sağlam bir site kurmayı planlıyorum.
   Sorunumu daha iyi anlamak için çalışma siteme bakabilirsiniz arkadaşlar. www.pembedeniz.com
Admın panelınde Ana ayarlarda  İmaj boyutlandırma ayarlarından GD bibliothek i seçili olmalı... Resimi yukledikden sonra admın panelınde otomotik ufaltmaya bas. orda check thumbnails çıkıcaktır.ona basınca on izlemesi olmayan resimlerin listesi çıkıcaktır.sonra en altta create thumbnails e tıkladığında işlemin gerçekleşmesi gerekir ki aynı yolla yapıyorsun sanırım....
Çözüm:   Ana ayarlarda gd secili ise host sahibine söyle ondan kaynaklanıyordur...  Ekte bulunan Resimdeki değerlerden fazlada yazarsan ön izleme büyük çıkar ama büyük bir ihtimal sunucu ayarlarındandır..

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: Rastgele resim kocaman.yeni resimler kocaman..SORUN
« Reply #2 on: August 08, 2008, 11:57:04 PM »
Arkadasim zamanini ayarip ilgilendigin icin cok tesekkur ederim...Forumlari takip ediyorum ve dediginiz gibi gb secili ... diger ayarlarla surekli oynadim 2 gundur kafayı yemek uzereyim :) Belki dediginiz gibi hosttan kaynaklaniyordur.Bu olayin sorunu tam olarak nedir.Hosta ne demeleyim ?? Ozel teknik bir terimi var mı hostum yabanci bir firma.

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: Rastgele resim kocaman.yeni resimler kocaman..SORUN
« Reply #3 on: August 08, 2008, 11:57:52 PM »
Zamaniniz oldugunda admin sifresini versem pm den.1 dk nizi ayirirmisiniz.Belki gozumden kacan ufak bir sorun olabilir.

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: Rastgele resim kocaman.yeni resimler kocaman..SORUN
« Reply #4 on: August 09, 2008, 01:51:32 AM »
Dostum çok şükür sistemi çözdüm :) Sorun kalmadı.Şimdi eklentilerle boğuşma zamanı.

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Rastgele resim kocaman.yeni resimler kocaman..SORUN
« Reply #5 on: August 09, 2008, 11:21:40 AM »
Dostum çok şükür sistemi çözdüm :) Sorun kalmadı.Şimdi eklentilerle boğuşma zamanı.
Sorun neden kaynaklanıyormuş nasıl çozdun ..belirtirsen diğer arkadaşlarımız için fikir olur.. saolun..

Offline cakotr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
    • resimlerle pembedeniz
Re: Rastgele resim kocaman.yeni resimler kocaman..SORUN
« Reply #6 on: August 09, 2008, 12:55:30 PM »
Ben otomotik resim boyutlama ve admin panelindeki resim boyutlarıyla kıvrandım durdum.En son otomotik ufaltmaya bastım :)

 Sonuç olarak aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için ,

  Resmi yükledikden sonra , otomatik ufaltmaya basıp check thumbnails daha sonrada çıkan resimlerden sonra , create thumbnails yapmaları lazım.
 
  Bir sorum daha olacak , küçük resme basdıktan sonra bazı resimler örnegin 640*800 bazıları  2000*2400 önizleme yaparken sayfaya sıgmıyor.Ben bütün resimleri önizlemede 640*800 e sabitleyebilirmiyim.Yani 640*800 den hiç bi resim büyük olmasın.