Author Topic: Fatal error hatası  (Read 23449 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline web_sir

  • Pre-Newbie
  • Posts: 7
    • View Profile
Fatal error hatası
« on: July 02, 2008, 06:18:57 PM »
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 12288 bytes) in /home/resimim/public_html/includes/image_utils.php on line 80

 Arkadaşlar bu hatada bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Resimleri ufaltırkern oluştu böle bir hata ?

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Fatal error hatası
« Reply #1 on: July 03, 2008, 02:06:16 PM »
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 12288 bytes) in /home/resimim/public_html/includes/image_utils.php on line 80

 Arkadaşlar bu hatada bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Resimleri ufaltırkern oluştu böle bir hata ?
free hostmu kullanıyosunuz...

Offline web_sir

  • Pre-Newbie
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Fatal error hatası
« Reply #2 on: July 04, 2008, 09:05:49 AM »
hayır free host değil ücretli  host.
Resimleri direk ftp den atıyorum toplu resim ekleme ile yapıyorum diğerlerinde sorunsuz yaptı eklediğim son 5-6 resimde böyle bir sorun karşıma çıktı. bende anlamadım yardımlarınız için tşkler

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Fatal error hatası
« Reply #3 on: July 04, 2008, 02:22:21 PM »
hayır free host değil ücretli  host.
Resimleri direk ftp den atıyorum toplu resim ekleme ile yapıyorum diğerlerinde sorunsuz yaptı eklediğim son 5-6 resimde böyle bir sorun karşıma çıktı. bende anlamadım yardımlarınız için tşkler

globals.php ye en alta ?> dan önce aşağıdaki kodu ekle

Code: [Select]
ini_set("memory_limit" , "80M"); bunu denermisin inş olur...


Offline web_sir

  • Pre-Newbie
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Fatal error hatası
« Reply #4 on: July 04, 2008, 04:03:25 PM »
DilnüvaZ  sana nekadar teşekkür etsem az herzaman bana ve buradakilere yardımcı oluyorsun.
Dediğini yaptım düzeldi teşekküler.

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Fatal error hatası
« Reply #5 on: July 04, 2008, 04:53:16 PM »
DilnüvaZ  sana nekadar teşekkür etsem az herzaman bana ve buradakilere yardımcı oluyorsun.
Dediğini yaptım düzeldi teşekküler.
rica ederim sevindim düzelmesine...    :wink:

Offline code

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: Fatal error hatası
« Reply #6 on: October 26, 2008, 10:27:47 PM »
ini_set("memory_limit" , "80M");  kodu ekleyince buyuk boyuttaki fotolari sistem upload ediyor ve data/tmp_media/ icine atiyor.

Ama fotograf yukleme sayfasinda aynı hata mesajı devam ediyor.
Bunu goren kullanici fotografin gonderilmedigini saniyor.

Ama aslinda yukleniyor.

O mesajin gozukmemesini nasil onleriz ?

Tesekkurler

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Fatal error hatası
« Reply #7 on: October 27, 2008, 09:11:25 AM »
fotoğraf yuklerken tam nasıl bir hata alıyorsunuz onu yazın, bir bakalım.

Offline code

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: Fatal error hatası
« Reply #8 on: October 27, 2008, 08:56:21 PM »
Aşağıdaki hatayı alıyorum.Upload sayfasında.

Ama ftp ile data/tmp_media icine baktigimda fotograf orada duruyor.

Tabii kullanici fotografin yuklenemedigini saniyor.Bu durumu nasil duzeltebilirim. Tesekkurler.

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 15552 bytes) in /home/fotograf/public_html/includes/image_utils.php on line 80

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Fatal error hatası
« Reply #9 on: October 27, 2008, 09:14:27 PM »
php.ini dosyanın içine bakarmısın
Code: [Select]
memory_limit = kaç yazıyor bu sınırdan kaynaklanmakda tahmınımce

Offline code

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: Fatal error hatası
« Reply #10 on: October 27, 2008, 09:33:56 PM »
php.ini acinca , safe_mode = On
yaziyor sadece,

phpinfo.php acinca orada  memory_limit 32M yaziyor.

Offline DilnüvaZ

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 527
  • Gönül Okşayıcı
    • View Profile
    • Nuvanda Resimlere Dair Ne Varsa
Re: Fatal error hatası
« Reply #11 on: October 27, 2008, 09:36:46 PM »
php.ini acinca , safe_mode = On
yaziyor sadece,

phpinfo.php acinca orada  memory_limit 32M yaziyor.
evet gördüğünüz gibi yetmiyor. Onu 64M yaparmısınız bakalım sorun düzelecek mi? mecbur deneme yanılma ile halledeceğiz.