Author Topic: Pitanje po pitanje... bruka pitanja... :)  (Read 55959 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline komsho24

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Pitanje po pitanje... bruka pitanja... :)
« Reply #30 on: March 29, 2009, 11:44:13 PM »
Code: [Select]
if ($cat_id == 0)  {
    $error = 1;
    $field_error = preg_replace("/".$site_template->start."field_name".$site_template->end."/siU", str_replace(":", "", $lang['category']), $lang['field_required']);
    redirect("member.php?action=fajlnijepostavljen3");
  }
  if ((empty($HTTP_POST_FILES['media_file']['tmp_name']) || $HTTP_POST_FILES['media_file']['tmp_name'] == "none") && ($remote_media_file == "" || !check_remote_media($remote_media_file))) {
    $error = 1;
    redirect("member.php?action=fajlnijepostavljen2");
  }{

Okej druze.. ali reci mi kako da onda ukombinujem ovaj fajlnijepostavljen1.html, dakle kada ubacim odnosno selektujem fajl a ne izaberem kategoriju, da mi izbaci ovaj fajlnijepostavljen1.html.


Stvarno ti hvala mnogo mnogo.. nemas pojma koliko mi pokazes...


Pozdrav

Offline komsho24

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Pitanje po pitanje... bruka pitanja... :)
« Reply #31 on: March 30, 2009, 12:26:22 PM »
Druze, imam jos jedan problemcic u register.php .. dakle greska je u ovome.. kada umjesto ovoga:

Code: [Select]
        $email_template = "register_activation";
        $msg = $lang['register_success'];
        break;

Dodam ovo:

Code: [Select]
        $email_template = "register_activation";
        redirect("register.php?action=registracijauspjesna1");
        break;

Onda mi ne dolaze na mail mail-ovi za aktivaciju profila.. dakle u tome tu je greska.. ne kontam sta bi moglo biti !

Dakle ja sam jos dodao ovo i mislim da je uredu... jer link "registracijauspjesna2" radi bez problema.. a kada dodam kako sam ti rekao, ono meni otvori "registracijauspjesna1" ali mi ne posalje code na mail za aktivaciju...

Dodao sam ovo:

Code: [Select]
if ($action == "registracijauspjesna1") {

      $content = $site_template->parse_template("registracijauspjesna1");

  $txt_clickstream = get_category_path($image_row['cat_id'], 1)."<a href=\"".$site_sess->url(ROOT_PATH."member.php?".URL_IMAGE_ID."=".$image_id)."\" class=\"clickstream\">".format_text($image_row['image_name'], 2)."</a>";
  $txt_clickstream .= $lang['registracija1'];

}

if ($action == "registracijauspjesna2") {

      $content = $site_template->parse_template("registracijauspjesna2");

  $txt_clickstream = get_category_path($image_row['cat_id'], 1)."<a href=\"".$site_sess->url(ROOT_PATH."member.php?".URL_IMAGE_ID."=".$image_id)."\" class=\"clickstream\">".format_text($image_row['image_name'], 2)."</a>";
  $txt_clickstream .= $lang['registracija2'];

}

Offline Nicky

  • Administrator
  • 4images Guru
  • *****
  • Posts: 3.195
    • View Profile
Re: Pitanje po pitanje... bruka pitanja... :)
« Reply #32 on: April 22, 2009, 06:07:29 PM »
komsho,
jesmo li mi ovo sredili?

nemam vise pojma od silinih privatnih poruka
cheers
Nicky
Your first three "must do" before you ask a question ! ( by V@no)
- please read the Forum Rules ...
- please study the FAQ ...
- please try to Search for your answer ...

nicky.net 4 4images
Signature stolen from mawenzi

Offline komsho24

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Pitanje po pitanje... bruka pitanja... :)
« Reply #33 on: May 08, 2009, 01:48:08 AM »
Nismo stari ovo zadnje...

Uglavnom, kad nastimam da mi otvara zadani html nakon registracije.. on mi otvori taj html sto zelim, ali tada ne dobijem email za potvrdu za registraciju. Na koje kodove mislim i na sta tacno, imas u upisu iznad gore..

Offline komsho24

  • Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Pitanje po pitanje... bruka pitanja... :)
« Reply #34 on: June 04, 2009, 10:30:49 PM »
Druze moj, sta ima ?

:)

Kako da nastimam, da mi se cijela stranica optimizuje i da izgleda normalno na widescreen monitoru..

Naime, vecina stranica preko ovog monitora.. 19 incha.. widescreen izgledaju sasvim ok, stim sto je normalno da desno i lijevo ima vise prostora.. jer je widescreen.. ali moja stranica se kompletna razvukla, tako da ima isto prostora sa strane kao na obicnom monitoru kada gledam.. ako me razumijes..

Ali kontam.. hajde nije ni to problem.. vec sve mi je razvuklo osim donje tabele na kojoj su mi upload fajlovi.. ne kontam zasto to ?

Ako bude trebalo poslat cu ti na mail screen shot sa svog monitora pa da vidis..


pozdrav druze !