Author Topic: subdomainle alakalı soru?  (Read 13750 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abdullah

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
subdomainle alakalı soru?
« on: April 21, 2008, 03:40:30 PM »
arkadaslar siteme hem mp3 hemde resim katagorileri var

ftp'de resimleri resim.xxx.com klasorune
muzikleri muzik.xxx.com klasorune atiyorum...

subdomainler normalde yonlendirme yapdım anasayfama ama ben sunu istiyorum

muzik.xxx.com diye subdomaine giren kisi direk benim ana sitenin muzik klasorune girsin yani www.xxx.com/k-muzik.html bu katagorim orada nasil cıkar???

Offline abdullah

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #1 on: April 22, 2008, 03:11:09 PM »
servage.com un paneli nasil oluyor kardeş kısaca anlatırmısın yada örnek varmı

Offline sanko86

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 310
    • View Profile
    • Elemegim
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #2 on: April 22, 2008, 03:46:31 PM »
Ben şu şekilde yaptım
örneğin forum.elemegim.info için
subdomain ekledim.
sonra ftp ile bağlanıp forum klasörü içine index.html yaptım içinede
Code: [Select]
<META HTTP-EQUIV="REFRESH" CONTENT="0; URL=http://www.elemegim.info/" >bu kodu yazdım.
sonra adres çubuğuna forum.elemegim.info yazınca direk ana sayfaya gidiyor sen ana sayfa değilde başka klasöre veya adrese yönlendirirsin.
Web site:http://www.anlatiyoruz.com
Hayat zorluklarla doludur.Ama en zoru insanın insana düşmanlığıdır.

Offline abdullah

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #3 on: April 22, 2008, 04:35:06 PM »
kardes o sayfa yonlendirme ben onu kastetmemisdim tsk ederim yinede

pi24

  • Guest
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #4 on: April 22, 2008, 07:18:07 PM »
c panel yada pleske girip subdomain menusune gireceksin. yeni sub domain açarken gitmesini istediğin adresi verceksin. bu kadarcık olay..

pi24

  • Guest
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #5 on: April 22, 2008, 07:28:01 PM »
Birde resimli göstereyim..

CPanel için alttaki resimlerde nasıl olca var..



daha sonra back yani geri die subdomain oluştuktan sonra link cıkıcak. ona tıkla


Bu tip bir yer olcak. Ordan oluşturduğun yeni subdomaini tıkla.. ve alttaki resim gibi bir yer gelince gitmesini istediğin web adresini yaz. ve save de. tamamdır olay..


Elimde plesk panelli host olmadığı için resimli anlatamıyorum. ma buna benzer bir şekildedir oda. ayrıca servage.com un hostuda sanırım cpanel..

Offline sanko86

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 310
    • View Profile
    • Elemegim
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #6 on: April 23, 2008, 11:07:15 AM »
Bende cpanel olmadığı için bu yöntemi kullanıyorum sorun yok.
direct admin panel var benim kullandığım hostun.
Web site:http://www.anlatiyoruz.com
Hayat zorluklarla doludur.Ama en zoru insanın insana düşmanlığıdır.

pi24

  • Guest
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #7 on: April 23, 2008, 11:08:54 AM »
hostun subdomain destegi vermşmi sana ona bir bak istersen. bazı hostlar sınırlı veriyor. bazıları hiç vermiyor cunku. admin panelinin resmini cekip burda verirsen neresi nedir bi bakarız.

Offline sanko86

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 310
    • View Profile
    • Elemegim
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #8 on: April 23, 2008, 11:56:02 AM »
sınırsız subdomain var.
Subdomain de açabiliyorum ama yönlendirme diye bir alan göremedim.
resim ekte
Web site:http://www.anlatiyoruz.com
Hayat zorluklarla doludur.Ama en zoru insanın insana düşmanlığıdır.

pi24

  • Guest
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #9 on: April 23, 2008, 12:09:45 PM »
tamam ponce sub domaini ekle. sonra orda cıkacak o actıgın sub domain. sonra düzenle die bişi cıkması lazım yanında. edit gibi bişi. ona tıkladında adres ekleyebilirsin.

Offline abdullah

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #10 on: April 23, 2008, 12:31:56 PM »
arkadaslar tsk ederim benim demek istedigim bu degildi bunlari zaten ben yapmisdim cok tskler.

Offline sanko86

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 310
    • View Profile
    • Elemegim
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #11 on: April 25, 2008, 08:19:20 PM »
Subdomain yönlendirmek isteyen dostlar için iyi bir konu oldu.
Abdullah kardeş sanada yardım edemedik umarım kendin çözersin.
Web site:http://www.anlatiyoruz.com
Hayat zorluklarla doludur.Ama en zoru insanın insana düşmanlığıdır.

Offline abdullah

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #12 on: April 26, 2008, 11:17:05 AM »
tsk ederim kardes düsünmen yeterli.

Offline copadam

  • Newbie
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
Re: subdomainle alakalı soru?
« Reply #13 on: April 29, 2008, 10:11:42 PM »
abdullah hocam ben de direct admin kullanıyorum subdomain açtığın zaman panel bir tanımlama yapar ve bir klasör olşturur ftp ye sen o klasöre yönlendiricen linki yanlış anlamadıysam eğer sorunu çözümü bu şekilde.