Author Topic: issue with uploading after a backup re-install  (Read 17442 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #15 on: August 31, 2006, 04:21:56 PM »
hi mate cheers for looking!

i think i have solved it, when you gave me a clue with


max_input_time

i did some searching and found this info -

Quote
The most common cause of this is PHP itself. The following php.ini settings effect file uploads

file_uploads
1 to accept file uploads, 0 to not accept file uploads. Defaults to 1.


post_max_size
This is the maximum size of a POST request that PHP will accept. The default for PHP 4.3.x is 8M. If the file(s) you are trying to upload have a single or combined size over this value, PHP will exit. This affects the total post data. For example, if this were set to 8M and you are uploading four 3M files, PHP would not accept the files. You could, however, upload the four 3M files individually without a problem from this setting.


upload_max_filesize
This is the maximum size of an individual uploaded file. The default for PHP 4.3.x is 2M.


max_input_time
This is the maximum time PHP will accept input in seconds. The default for PHP 4.3.x is 60.

so i added

php_value post_max_size "20M"
php_value upload_max_filesize "30M"
php_value max_input_time "120"

to to my .htaccess file

and upload a 12mb file and it worked, i will let you know for sure later

cheers


edit:

yep all fixed with those settings!

i think this should be put in a place where people can see it, add it to FAQ maybe..

when i was researching this prob, i found a few posts on this site about it but with no fix!

it is an issue with the host and not the script!

so either phpinfo needs changing, or .htaccess to over ride it

cheers


Offline V@no

  • If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
  • Administrator
  • 4images Guru
  • *****
  • Posts: 17.849
  • mmm PHP...
    • View Profile
    • 4images MODs Demo
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #16 on: September 01, 2006, 12:42:52 AM »
Very good! thanks for getting back with the results ;)

Just a little note, the  post_max_size value should be bigger or at least equal to upload_max_filesize because it combines total size of all files uploaded at once, plus other data from the POST form.

P.S. updated FAQ topic regarding this issue ;)
http://www.4homepages.de/forum/index.php?topic=6840.0
Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #17 on: September 01, 2006, 01:26:07 PM »
yeah good call!

nice one!

 

Post your comments here