Author Topic: issue with uploading after a backup re-install  (Read 19166 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
issue with uploading after a backup re-install
« on: July 23, 2006, 09:56:18 PM »
i have had to reinstall an old backup, but i seem to have a problem when uploading a large file

i upload an 18 mb file

and after it uploads the page changes to

Quote
Control Panel
--------------------------------------------------------------------------------

In case you forgot your password, enter the email address you have used for registration
?

and also the file is not uploaded or viewable from within the gallery
i have allowed upto 20mb file size by editing the .htaccess file and within the admin upload section and that worked fine before i had to re-install

has anyone got any ideas please
, all the data/media are chmodded to 777

small files work - even upto 5mb it works fine
« Last Edit: July 23, 2006, 10:50:53 PM by techmob »

Offline BartAfterDark

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 520
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #1 on: July 24, 2006, 04:57:11 PM »
did you try with a diffrent browser?

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #2 on: July 25, 2006, 12:36:01 AM »
did you try with a diffrent browser?

no i havn't but i can upload files at around 5mb+, but it does the above if i do a 18mb file!

i will try with a different browser to see, but the problem would still remain for users with internet explorer atleast!

i think it is un underlying problem, but i do not know what

cheers for the reply

Offline V@no

  • If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
  • Global Moderator
  • 4images Guru
  • *****
  • Posts: 17.849
  • mmm PHP...
    • View Profile
    • 4images MODs Demo
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #3 on: July 25, 2006, 12:51:00 AM »
look in phpinfo and make sure that upload limit is higher then the largest file you upload.
Even though you set something in htaccess, it doesnt mean the server will use your settings.
Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #4 on: July 25, 2006, 02:15:39 AM »
look in phpinfo and make sure that upload limit is higher then the largest file you upload.
Even though you set something in htaccess, it doesnt mean the server will use your settings.

ok i will thanks!

but wouldn't it give me a message about the file being to big, other than it prompting me for a password?

p.s found out the phpinfo is 2mb max, which means my .htaccess file is working as i can upload 5mb

it is as if it is timing me out, although i am still remaining logged in and it gives me the message about a password!
« Last Edit: July 25, 2006, 02:35:16 AM by techmob »

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #5 on: July 25, 2006, 11:23:02 AM »
p.s also, i have uploaded the file via ftp and its there, it downloads properly

but as soon as i make a file upload in 4images and point it to the url, it shows the file as 976 bytes, when the file that is uploaded is 18mb

something is wrong but i do not know what

hope someone can help

i will continue searching in the meantime, seems a few have had the same problem but with no fix

i hope that changes with me

cheers

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #6 on: July 28, 2006, 08:11:22 PM »
can anyone help

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #7 on: August 19, 2006, 10:29:26 AM »
bumping this thread as the problem still remains!  :cry:

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #8 on: August 24, 2006, 10:25:47 PM »
can you not even help me V@no ?

search the forum and there is quite a few who have had this problem without a fix  :cry:

Offline V@no

  • If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
  • Global Moderator
  • 4images Guru
  • *****
  • Posts: 17.849
  • mmm PHP...
    • View Profile
    • 4images MODs Demo
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #9 on: August 25, 2006, 02:01:16 AM »
I need see your phpinfo (PM me with a link to) (refer FAQ for more info about what this is if you dont know yet ;))
Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #10 on: August 28, 2006, 11:08:07 AM »
thanks pm sent

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #11 on: August 30, 2006, 09:16:55 PM »
V@no did u get my pm

cheers

Offline V@no

  • If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
  • Global Moderator
  • 4images Guru
  • *****
  • Posts: 17.849
  • mmm PHP...
    • View Profile
    • 4images MODs Demo
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #12 on: August 31, 2006, 12:51:12 AM »
Ok, can I test it myself?
Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)

Offline techmob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #13 on: August 31, 2006, 10:23:49 AM »
sure!

check your pm

thnks

Offline V@no

  • If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
  • Global Moderator
  • 4images Guru
  • *****
  • Posts: 17.849
  • mmm PHP...
    • View Profile
    • 4images MODs Demo
Re: issue with uploading after a backup re-install
« Reply #14 on: August 31, 2006, 03:04:17 PM »
The only reason I could think of is the max_input_time setting in php.ini it set to only 60 seconds. Try increase it to more then what it takes for you upload 7mb file.
Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)

 

Post your comments here