Author Topic: sometimes I cannot see captcha image  (Read 9250 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline davy_74

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
    • View Profile
sometimes I cannot see captcha image
« on: December 18, 2007, 10:21:46 PM »
Hi folks

I have a problem. Everytime I want to register a user sometimes I see captcha image  and sometimes not. Sometimes I have to click on the image several times until the image appears. I tried and it seems to be randomly. I see captcha images with all the available backgrounds. What is going on? I can't understand that. I checked the file permisions and everythig is ok. Some ideas please?

Cheers

Davy

Offline XFuzon

  • Pre-Newbie
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: sometimes I cannot see captcha image
« Reply #1 on: March 04, 2008, 08:43:13 AM »
Sorry for posting in an old thread - but i had the same problem.
To anyone who's facing such a problem, all you have to do is upload the background images and the fonts in Binary mode using FTP - that will solve the problem.
 
Hope this may help someone in the future :)

Offline ma3foos

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: sometimes I cannot see captcha image
« Reply #2 on: March 04, 2008, 09:27:37 PM »
I had the same issue also...

thats why I disabled the captcha image function

Offline lazarus

  • Pre-Newbie
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: sometimes I cannot see captcha image
« Reply #3 on: May 13, 2008, 03:11:34 PM »
I had the same problems - very frustrating. I found a web page that had a helpful bit of code on it - I can't remember where I found it, or I would give the link and credit to them - sorry.

Paste this line:
die(captcha_get_font());

Above this line:
function captcha_validate($code) {

In captcha_utils.php, locate in the 'includes' directory of 4images gallery.

For my situation, I found that Frontpage extensions had placed _VTI_CNF folder in both the 'fonts' and 'backgrounds' folders that CAPTCHA uses. CAPTCHA, obviously not that bright, had decided that the _VTI_CNF folder was yet another font, or background, to be used.

The moral of the story:

Delete (safely - make sure that you're not deleting any real data) any subfolders or 'non-font' or 'non-background' files from the two folders that CAPTCHA uses.

~Cheers, Laz.

Offline phospheratu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: sometimes I cannot see captcha image
« Reply #4 on: August 17, 2008, 08:46:49 AM »
Hi.
I tried this, but when I implement it, I get a page that has nothing but the name of a font in the top left corner.
Could you please tell me what I am doing wrong?
Thanks.