4images Forum & Community
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
November 21, 2018, 02:01:24 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Togle to toolbar
Translate this page with =>
Translate this page >
* Home Help Search Login Register
 
+  4images Forum & Community
|-+  4images Issues / Ausgaben
| |-+  Discussion & Troubleshooting (Moderators: Acidgod, ivan, Rembrandt)
| | |-+  Searching not working with PHP5
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] 2 » »» Print
Author Topic: Searching not working with PHP5  (Read 14222 times)
xico
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 30

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« on: May 20, 2005, 03:10:03 AM »

Is there a bug with PHP5 and searches...? I just install a fresh 4images 1.7.1 and the search can not find any image on the public side but on the admi side it does.

Any clue?

Thanks
Logged
V@no
If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
Administrator
4images Guru
*****
Offline Offline

Posts: 17849

Thank You
-Given: 47
-Receive: 577

mmm PHP...


View Profile WWW
« Reply #1 on: May 20, 2005, 02:37:00 PM »

what are searching for?
Logged

Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)
Chris
4images Moderator
4images Guru
*****
Offline Offline

Posts: 4487

Thank You
-Given: 0
-Receive: 31

Did u ever stop to think and then forget to start?


View Profile
« Reply #2 on: May 20, 2005, 02:54:52 PM »

How about a link to where this is happening so we can try it out?
Logged

xico
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 30

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #3 on: May 20, 2005, 04:13:40 PM »

Sure.. sorry.. http://200.78.201.39/ there is only one image and the search option does not find it
Logged
Chris
4images Moderator
4images Guru
*****
Offline Offline

Posts: 4487

Thank You
-Given: 0
-Receive: 31

Did u ever stop to think and then forget to start?


View Profile
« Reply #4 on: May 20, 2005, 04:52:07 PM »

Interesting.  I don't think 4images has been adequately tested against PHP 5.  Try the [Plugin] Rebuild Search Index and see if that helps.  Otherwise I have no other ideas
Logged

xico
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 30

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #5 on: May 20, 2005, 05:36:23 PM »

I rebuild the index with the Rebuild Plugin with no successfull Sad
Logged
V@no
If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
Administrator
4images Guru
*****
Offline Offline

Posts: 17849

Thank You
-Given: 47
-Receive: 577

mmm PHP...


View Profile WWW
« Reply #6 on: May 21, 2005, 12:01:11 AM »

look up in the database. make sure there are some keywords in 4images_keywords table.
Logged

Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)
V@no
If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
Administrator
4images Guru
*****
Offline Offline

Posts: 17849

Thank You
-Given: 47
-Receive: 577

mmm PHP...


View Profile WWW
« Reply #7 on: May 21, 2005, 12:04:45 AM »

also, a link to your phpinfo could help too Wink
Logged

Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)
xico
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 30

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #8 on: May 21, 2005, 12:36:00 AM »

http://200.78.201.39/info.php  Razz

And there is words in the word_list table

word_text
word_id
           just   
           flower   
           test   
           image   
           glass   
           soccer   
           two   
           persons   
           and   
           ball   
           person   
Logged
xico
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 30

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #9 on: May 26, 2005, 05:21:02 PM »

Fixed...i move the configuration files in search.php up to the top of the file
Logged
teszeract
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 15

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #10 on: September 02, 2005, 01:39:24 AM »

Fixed...i move the configuration files in search.php up to the top of the file

Hi
Could you explain what you did to fix your problem (for limited knowledge people).
I am encountering the same problem running OS 10.4 on a Mac. No search results although all keywords & descriptions are present.

If the original author is not around, can anyone else point me in the right direction.

By the way, excellent software. I have tried Coppermine, Snipegallery, phpwebgallery and others - and once search is sorted out, I think all will be good.
Logged
teszeract
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 15

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #11 on: September 02, 2005, 01:50:37 AM »

Okay. Me did it too!! Smile

the following lines in search.php:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$main_template = 'search';

define('GET_CACHES', 1);
define('ROOT_PATH', './');
include(ROOT_PATH.'global.php');
require(ROOT_PATH.'includes/sessions.php');
$user_access = get_permission();
include(ROOT_PATH.'includes/search_utils.php');

$search_id = array();

cut and paste just below the licensing info. If I'm wrong, please post here.
Logged
Q-man
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 30

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #12 on: January 18, 2006, 04:56:47 PM »

Thats really amazing! 20% of all postet gallery links here have this problem with the search.php...how did you find it out?
It really works...I was really sick about this bug!
Thank you Smile
Logged
V@no
If you don't tell me what to do, I won't tell you where you should go :)
Administrator
4images Guru
*****
Offline Offline

Posts: 17849

Thank You
-Given: 47
-Receive: 577

mmm PHP...


View Profile WWW
« Reply #13 on: January 19, 2006, 12:16:13 AM »

If you would install all the fixes (especialy security fixes), then you would not have this issue Wink
Logged

Your first three "must do" before you ask a question:
Please do not PM me asking for help unless you've been specifically asked to do so. Such PMs will be deleted without answer. (forum rule #6)
Extension for Firefox/Thunderbird: Master Password+    Back/Forward History Tweaks (restartless)    Cookies Manager+    Fit Images (restartless for Thunderbird)
Q-man
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 30

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #14 on: January 19, 2006, 02:42:42 AM »

Okay, but for Newbies its not easy to find out how getting started...Three days ago, I installed 4images at the first time and its hard to get started when you´re not a php crack Wink Maybe in 2 weeks I´ll find it funny, but now Im glad having solved the search problem...
Logged
Pages: [1] 2 » »» Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.088 seconds with 20 queries.
Post your comments here