4images Forum & Community
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
October 16, 2018, 08:09:43 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Togle to toolbar
Translate this page with =>
Translate this page >
* Home Help Search Login Register
 
+  4images Forum & Community
|-+  4images Modifications / Modifikationen
| |-+  Language Packs
| | |-+  [Language] turkish
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: «« « 1 2 3 4 [5] 6 » »» Print
This topic has not yet been rated!
Author Topic: [Language] turkish  (Read 199471 times)
@lemci
Pre-Newbie

Offline Offline

Posts: 5

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #60 on: August 03, 2007, 11:21:18 PM »


arkadasim bende ayni sorun var benim main php bu sekilde code ama yine ayni sorun devam ediyor neden acaba


Selam,

www.seksmodel.com sitesinde karakter sorunu yaşıyorum bunu nasıl düzeltebilirim. Örneğin   Şişman - Fat (10) 
Şişman yaşlı genç....tüekçe karakterleri tanımıyor....



Türkçe dil paketi içindeki main.php içinde bunu bul:

[qcode]$lang['charset'] = "iso-8859-1";
$lang['direction'] = "ltr";[/qcode]

kısmındaki iso degerini alttaki hale getir.. yada bir ust cevapte verdiğim turkce dil paketini yukle komple düzelecektir.

[qcode]$lang['charset'] = "iso-8859-9";
$lang['direction'] = "ltr";[/qcode]

Alttaki resimde söylenen yer oluyor..

Logged
@lemci
Pre-Newbie

Offline Offline

Posts: 5

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #61 on: August 03, 2007, 11:48:35 PM »

dedigini yaptim olmadi


2,5 gün uğraştıktan sonra sorunu çözdüm belki aynı sorunu bir başkasıda yaşıyabilir diye çözümü buraya yazıyorum.

1.7.4 versyon için geçerli!
global.php nin 145. satırında ki bu kodu kaldırın sorun çözülüyor.

 
1
   '#(<[^>]+)style[\x00-\x20]*=[\x00-\x20]*([\`\'\"]*).*s[\x00-\x20]*c[\x00-\x20]*r[\x00-\x20]*i[\x00-\x20]*p[\x00-\x20]*t[\x00-\x20]*:*[^>]*>#iUu'
Logged
@lemci
Pre-Newbie

Offline Offline

Posts: 5

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #62 on: August 27, 2007, 05:39:31 PM »

yapmaya karar verdim destekleyen varsa hemen yapacam, ve herkes bilgilerini ve tecrübelerini paylasacaksa birlikte birseyler basarabiliriz ...


varim diyen cevap versin

alemci@alkoliyiz.biz
Logged
YagmuR
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 28

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #63 on: November 08, 2007, 06:14:06 PM »

Merhaba Arkadaslar Oncellikle bende boyle bir sitede turkce bir yer bulacagimi hatta turkce dil paketini bulacagimi sanmiyordum ama yapamayinca arastirmaya basladim ve sonunda kendimi burda buldum..Oncesinde yukledim galeriyi malesef hep hata veriyordu olmuyordu sildim tekrar yukledim calistirmadan once dil dosyasini da hallettim sonra install ettim ve oldu sorunsuz calisti herkese tesekkur ederim.. Sonrasinda admin panelden ayarlari yaptimm ve kategoriler olusturdum ve icine resim eklemek istedim malesef ekleyemiyordum tekrar okudum burasini her yaziyi tek tek benim ilkin yasadigim sorunlari yasayan arkadaslar vardi gordugum kadariyla ama ben onlari cozmustum resim ekleyemedim bir gun bir gece ugrastim bugun uyandigimda tekrar geldim sayfaya ve tekrardan okudum hic birsey kacirmadan bir arkadas yazmis media dosyasinda 1 klasor olmasi gerektigini  ve dondum hemen ftpye  actim adini 1 yaptim  GD izin verilmesi lazimdi serverden benimki verilmis olsa gerek onu direk ayarladim ve hemen resim aldim siteye ilkin sayfada X isareti gorundu tikladiginda resim normal boyutunda aciliyordu sonrasinda thumbnails dosyasinda da 1 klasor actim ama oncesinde otomatik ufaltma veya otomatik imaj ufaltma devrede diildi  thumbnails burdaya 1 klasor acinca devreye girdi ve calisti sonrasinda aldigim resimler otomatik ayarlandi ana sayfaya oldu yani ... ben bunlari tek tek anlattim belki bu asamaya halen gelemeyen takilan arkadaslar vardir diye paylasmayi seven biri olarak sizlerden ozur diliyorum ve bir yerde takildim cikamiyorum yapamiyorum :S sadece 9 katagori var iken ilk actigim kategoriye ekliyor resimleri diger katagorilere resim ekleyemiyorum olmuyor ...Ama su anda size yazarken acaba bir kategori yaratip digerlerini alt kategorimi yapacaktik onu denemedim bu mesaji gonderdikten sonra onu deneyecem ve izlemlerini yine sizlerle paylasirim tskler kolay gelsin Sevgilerimle
Logged
YagmuR
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 28

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #64 on: November 08, 2007, 06:25:02 PM »

Ewet Arkadaslar Tekrardan Ben Paylasirim Demistim ve  Paylasmaya Geldim Tekrardan sizlere yazarken beynimden gecenide yazmistim size gonderdikten sonra denedim demekki bir kategori oluyor ve alt bolumleri ekliyorsun ve resim yukleniyor bu da oldu umarim tekrar takilmam su anda gayet guzel calisiyor sorunsuz ama ne yaptimsa resme tiklayinca gercek boyut cikmiyor otomatik imaj ayarla demistim belki ondandir bu kadar oldu ya herkese tsk ederim emeginize saglik Sevgilerimle
Logged
YagmuR
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 28

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #65 on: November 09, 2007, 08:12:50 AM »

Gunaydin Arkadaslar Tekrardan Geldim Ama bu sefer bir sorun var ve ben cozemedim :S diger sorunlari cozdum ve simdi kategori altinda topladim diger kategorileri ve yukleme yaptim fakat admin panelinden imaj ekle dedigimde hata veriyor hatanin ne oldugunu soyle yaziyor yetkilerinizi kontrol edin fakat normal giris yaptigimda upload dedigimde yukluyor fakat adminden otomatik ufalt dedigimde de resim normal boyunda ana sayfada kaliyor kucultmuyor nerde hata yapiyorum acaba Tskler Sevgilerimle ben yine bunun uzuerinde calisacam belki yine hatami bulurum ve paylasirim Sevgilerimle
Logged
YagmuR
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 28

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #66 on: November 10, 2007, 03:41:05 PM »

Merhabalar Ewet Arkadaslar Tum Sorunlarim Giderilmistir ve Superde Calisiyor  Tum Yardimlarindan Dolayi Sevgili Nicky 'ye Cok Tesekkur ederim biraz ingilizcem ile yardim istedim ve sorunu hallettim simdi istedigim kadar kategori acabiliyorum ve resim yukluyorum sorunsuz Tesekkurler... Sorunum yukardaki mesajda yazdigim gibiydi sadece bir tek kategoriye resim yukleme yapabilirdim diger kategorilere hata veriyordu sorun kategori actigimiz zaman ftp 'ye geri donus olacak ve ordaki kendi actigi dosyayi silip yine id-? verdigi numarayi yazip yeniden ayni bir dosya acmak ve ayarlari 777 yapmak kolay gelsin Tesekkurler Sevgilerimle
Logged
{{DELIKANLIM}}
Pre-Newbie

Offline Offline

Posts: 5

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile WWW
« Reply #67 on: November 20, 2007, 10:47:05 AM »

Selam arkadaslar suan tam türkce dilini kulanan varmi? Varsa bizahmet linki versin ben kendi galery yerimde son surumu kullaniyorum ama orda baktigima göre tam türkce dil destegi yok bazi eksikler var. Bu arada okuduma göre cogu kisi sorunlar yasiyor. Admin Control Panelinde ana ayarlar yerinde istediginiz gibi ayarliya bilirsiniz en önemlisi "imaj boyutlandirma ayarlari" yazan yerde GB Bibliothek yapmadiniz surece galeryiniz calisamaz... Baska sorunlariniz varsa söyleyin yardimci oluruz....iste galery yerim
Logged
YagmuR
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 28

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #68 on: November 21, 2007, 04:11:00 PM »

Sevgili Delikanlim galiba benim yazdiklarimi okumadinizmi acaba turkce ve gayet de guzel calisiyor ben kendi siteme kurdum bakabilirsin  Tskler Sevgilerimle
Logged
{{DELIKANLIM}}
Pre-Newbie

Offline Offline

Posts: 5

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile WWW
« Reply #69 on: November 22, 2007, 02:23:41 PM »

okudum ama tam türkcemi suan benimkide turkce ama hala eksikler var egerki seninki komple turkceyse sana zahmet onu buraya linki ver bizde alalim ekliyelim...
saygilar
Logged
emrcan
Pre-Newbie

Offline Offline

Posts: 2

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #70 on: December 19, 2007, 10:45:29 AM »

Arkadaşlar türkçe dil paketini tekrar yüklemeniz mümkünmü?
Logged
emrcan
Pre-Newbie

Offline Offline

Posts: 2

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #71 on: December 19, 2007, 11:24:01 AM »

Arkadaşlar resim yüklemek istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum nasıl düzeltebilirim?

   Error uploading image file: ay.jpg
ay.jpg: Copy error. Please check the directory permissions.

No database entry!
Logged
pi24
Guest
« Reply #72 on: December 21, 2007, 01:43:40 AM »

http://www.horozz.net/galeri/  herseyi ile türkçedir.

baya zamandır giremiodum girdimki baya bir sorunlar varmıs herkeste..

Öncelikle ustte verdiğim adresteki 4images sistemi tam türkçe ve sorunsuzdur. Sürekli kurdugum ve musterilerimdede kullandığımdır. Dil cevrimi tarafımdan yapılmıştır..

Şimdi sorunlara genel olarak baktım.. Genel anlamda db e erişememe sorunu var hemen hemen herkezde.. Eğer kurulum yaptığınız dosya içinde config.php dosyası varsa onu silin birkere.. config.new.php olan dosya kalsın sadece..

İnstallı bitirdiğinizde size config dosyasını download etmeniz konusunda uyarcak. Kurulum sonunda cıkan bu uyarı ile config dosyasını indirin ve hiçbirşey değiştirmeden yani dokunmadan birşeylerine oldugu gibi galeriyi kurdugunuz dosyanın root yani index.php dosyasının bulunduğu klasöre atınız..

Db uyarısı alanlar bunu yapmadıkları için alıyorlar..

Gelelim yüklenirken sorun vermesine. media klasörleriniz yazdırılabilir olmadığı için katagori olusturdugunuzda katagori klasörü olusturamaz. Öncelikle media ve media thumbunail klasörlerinizi ftp ile yazdırılabilir hale getirin. Eğer sorun hala devam ediyorsa media ve media thum klasörü içinde kendiniz klasörleri oluşturun. Kac katagoriniz varsa o kadar klasör acın. 1 2 3 4.. seklindede isimler verin. Daha dogrusu katagori idi kac ise onu verin. Şöyleki.. galeri ana sayfasında katagori idini ögrenmek icin mouse ide katagori ustune gelin. sonra explorere statusune bakın..

http://www.horozz.net/galeri/categories.php?cat_id=15

mesela burda katagori 15.. demekki hem media klasöründe hemde thumb klasöründe 15 isimli klasörüm olması gerekiyor..

bir diğer sorun olan kendinden ufaltma olayı..

öncelikle hostunuzun gd modulu acık olması gerek. bunun açık oldugunu biliyorsanız admin panelden gd ufaltmayı aktif seciniz. sonrada ufaltılcak resim boyutunu belirtiniz.

Alttaki resimlere bakınız.. Admin panel ayarlarının bizim galeri için ayarlarını görün.




Tamamı türkçe isteyen arkadaslar içinde admin paneli menü görünümü..


Logged
Nicky
Administrator
4images Guru
*****
Offline Offline

Posts: 3195

Thank You
-Given: 26
-Receive: 57


View Profile
« Reply #73 on: January 06, 2008, 02:42:29 PM »

hi all,

you can use turkish language now in forum
http://www.4homepages.de/forum/index.php?language=turkish

and your forum
http://www.4homepages.de/forum/index.php?board=29.0

have phun
Logged

cheers
Nicky
Your first three "must do" before you ask a question ! (© by V@no)
- please read the Forum Rules ...
- please study the FAQ ...
- please try to Search for your answer ...

nicky.net 4 4images
Signature stolen from mawenzi
vipersgarden
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 69

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


View Profile
« Reply #74 on: January 17, 2008, 01:01:43 PM »

Hello to all,

I don´t understand anything what is written here.
I only want the "menu" make available to my turkish users.
I have installed this from "uslupire" (page 1 of this topic):
Quote  [Expand]
turkce.zip
Is this the correct and working version?

Thanks

Mario
Logged

Mario Schweiger

Pages: «« « 1 2 3 4 [5] 6 » »» Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.069 seconds with 19 queries.
Post your comments here